Complex rezidential in Tunari, vile de lux eficiente energetic

  • Complex rezidential in Tunari, vile de lux eficiente energetic

Descriere ansamblu

Complex de locuinte "verzi" de lux, dezvoltat in zona de Nord a capitalei, in localitatea Tunari, ce va contine aproximativ 60 de locuinte moderne, cu un consum foarte redus de energie. Cumparatorii au optiunea fie de a alege dintr-o serie de mai multe tipuri de vile, cu diverse tipuri de finisaje si dotari. Finisajele interioare faca parte din gama premium si pot satisface si cele exigente cerinte.
Complexul beneficieaza de o zona comuna cu facilitati precum teren de tenis, teren de baschet si un loc de joaca pentru copii.
Ansamblul rezidential este situat in localitatea Tunari si are la baza principiile designului bioclimatic, care include in structura sa elemente si resurse naturale. Au fost luate in considerare variabile precum orientarea, directia vantului si vegetatia din jurul cladirilor si incorporate in cadrul fiecarei case. In urma aplicarii celor mai inalte standarde germane de "casa pasiva", au rezultat case cu un consum extrem de redus de energie folosind solutii avansate arhitecturale si tehnologice. Locuintele sunt eficiente energetic si utilizeaza solutii inteligente de incalzire si racire a mediului interior.
”Casa pasiva” reprezinta atat un standard de performanta energetica a cladirii, cat si un set de principii de proiectare si constructie folosite pentru a atinge acest standard. Standardul de "casa pasiva" este cel mai strict standard energetic pentru constructii: cladirile pasive consuma cu 80% mai putina energie.
Pentru un consum scazut de energie, arhitectii si constructorii care au colaborat la acest proiect, pentru a implementa in mod sistematic urmatoarele principii: o izolatie cat mai buna cu un minim de punti termice sau deloc, aport de caldura din energie solara si surse de caldura interne, un nivel excelent de etanseitate si o buna calitate a aerului interior, furnizat de un sistem de ventilatie mecanica cu recuperare de caldura.